De invloed van stress op eetgedrag

Veel mensen realiseren zich niet hoeveel invloed stress heeft op het eetgedrag.
 
In mijn praktijk zie ik vaak dat mensen ‘ontstressen’ door (overmatig) te gaan eten. Vooral na een drukke werkdag is die (niet al te lekkere) zak chips of reep chocolade onderin de voorraadlade vaak moeilijk te negeren.
 
‘Even wat minder eten & wat meer sporten’ is niet te doen wanneer je de hele week tegen deadlines aan het vechten bent of wanneer je hoofd vol is met negatieve gedachten. Niks lijkt dan heerlijker dan in het welverdiende weekend op de bank te ploffen en je te omgeven met zoete vette snacks.
Het gevolg? Je voelt je ongelukkiger met jezelf waardoor de stress maandagochtend op je werk nog harder toeslaat.
Kortom, overeten is een symptoom en niet het kernprobleem. Als je echt graag wilt afvallen zul je moeten leren gezonder in het leven te staan. Daar hoort het minderen van stress absoluut bij.
 
VitaMens helpt je graag op weg naar een gezonde evenwichtige relatie met eten en met jezelf. Want die twee gaan hand in hand. Het draait nooit alleen om eten.
In mijn praktijk besteed ik veel aandacht aan zelfcompassie, mindfulness en aan gedachten, gevoelens en emoties. Dat is namelijk waar het allemaal mee begint en waarmee een groot deel van de (eet)problemen uiteindelijk kan worden “opgelost”. 
Samen gaan we op zoek naar de achterliggende factoren die ervoor zorgen dat jij grijpt naar eten, terwijl je dat eigenlijk niet wilt en die ervoor zorgen dat je het gevoel hebt een gevangene te zijn van je eigen gedachten, gevoelens en gedrag.
Benieuwd wat VitaMens voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. info@vitamens.nl 06-50852581
 
Zelf aan de slag; Begin eens met signaleren of jij hinder ondervindt van een (te) druk leven.
Ga vervolgens eens na welke stressvolle activiteiten je van je to-do-lijstje kan schrappen.
Vitale groet,
Marielle Hoogenbosch
BGN gewichtsconsulent, Vitaliteitscoach en Coach Emotie-eten in Gorinchem e.o.