Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Kamp je met (chronische) gezondheidsklachten? Heb je last van vermoeidheid, een burn-out of overmatige stress? Loop je vast op je werk of met je collega’s? Zit je niet lekker in je vel? Dit kunnen aanleidingen zijn om persoonlijke coaching in te zetten. Naast onderstaande coaching geef ik ook orthomoleculair advies, wat een hele mooie combinatie is voor spoedig herstel van klachten. 

 

Vitaliteitscoaching
Vitaliteit is meer dan alleen fysiek fit zijn, het gaat om lichaam en geest. Je lekker voelen in je eigen lijf, je krachtig voelen en energiek zijn. Als vitaliteitscoach help ik je mentaal en fysiek in beweging te brengen. Ik leer je patronen en een minder gezonde leefstijl bij jezelf te herkennen en om te buigen naar gezond en effectief gedrag. Ik richt me in mijn coaching op stressreductie, voeding, (outdoor)beweging, mentale kracht, persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. In mijn aanpak staat bewustwording centraal en de beste manier om je bewustwording te ontwikkelen is om je te laten ervaren hoe je vitaliteit is en kan worden.

Je kunt voor een los consult komen met het onderwerp waar jij behoefte aan hebt en kunnen we samen kijken welke insteek prioriteit heeft, maar je kunt ook kiezen voor het pakket “Vitaal en Fit”. Dit is een combinatie van al hetgeen ik als diensten aanbied. Denkend aan een combinatie van voedingsadvies, mental coaching, stresscounseling, outdoor beweging, mindfulness en integrale massage.

Plan een gratis kennismakingsgesprek in.

 

Stress & burn-out coaching
Ervaar je het gevoel van onrust in je hoofd en lijf? Het gevoel nooit dingen af te krijgen? Veel moeten van jezelf? Veel willen controleren? En daarnaast misschien ook fysieke klachten als hoofdpijn, misselijkheid of darmklachten? Gebeurd dit vaak of lang? Dan kan ondersteuning van stress coaching je helpen.

Steeds meer mensen ervaren stress. Dit ontstaat wanneer er meer van je wordt gevraagd dan je denkt aan te kunnen. Qua fysieke reacties zijn het vaak: hartkloppingen, een gejaagd gevoel, niet meer goed kunnen concentreren en het gevoel te hebben dat nooit alles af is en je altijd door moet kunnen gaan. Een beetje stress is niet erg en zelfs gezond, het helpt je scherpt te blijven. Maar houdt het te lang aan en heb je geen hersteltijd tussen door dan kan het wel eens flink mis gaan. Naast fysieke klachten kunnen er ook mentale klachten ontstaan zoals: piekeren of paniek aanvallen. Het kan overgaan in overspannenheid of zelfs burn-out en dan is er veel meer hersteltijd nodig, zowel fysiek als mentaal. Maar zo ver wil je het natuurlijk niet laten komen. Preventief werken is hierbij natuurlijk ideaal maar dat lukt lang niet altijd. Heb jij het idee dat je continu te veel stress ervaart? Dan kan stress coaching ondersteunend zijn in jouw hersteltraject naar meer balans en innerlijke groei.

Met stresscoaching van VitaMens in Gorinchem en Leiden ga je op zoek naar de oorzaken van jouw stress. Je leert stresservaringen snel te signaleren en om deze gevoelens van stress om te buigen naar stressvrije ervaringen. Het is een vorm van coaching met veel ruimte en aandacht voor energieherstel, jouw stressklachten, patronen in gedachten, gevoelens en gedrag, maar ook ademhalingsoefeningen en mindfulness komt aan bod. Je kunt voor een los consult komen, maar je kunt ook kiezen voor het pakket “Stress en ontspanning”. 

Plan een gratis kennismakingsgesprek in.

 

Mentale coaching
Iedere verandering begint in je hoofd. Met mentale coaching werk je aan je gedachten en mindset. Soms lijkt het wel of we letterlijk vastgeroest zitten in een bepaald stramien. Je weet niet beter of de dingen gaan zoals ze gaan. Met mentale coaching kan je die cirkel doorbreken. Het is heel goed mogelijk dat een onderliggend probleem ten grondslag ligt aan jouw vraagstuk. Samen onderzoeken we dit en door de integrale aanpak met kleine concrete stappen zal dit een blijvende verandering opleveren.

Je kunt hierbij denken aan het verbeteren van: zelfvertrouwen, zelfwaardering, omgaan met gedachten, faalangst, emotie-eten, persoonlijke ontwikkeling etc. Wanneer je écht wilt investeren in jezelf kies dan vooral voor mentale coaching.

Plan een gratis kennismakingsgesprek in.