workshops

Workshops

VitaMens coaching biedt verschillende lezingen, workshops en trainingen op het gebied van vitaliteit voor zowel bedrijven als particulier. De workshops kunnen worden gegeven vanaf een half uur tot een dagdeel.

Wil jij jouw medewerkers inspireren om een start te maken met een gezonde leefstijl en/of te werken aan hun vitaliteit? Wij bieden een breed aanbod aan workshops en trainingen op diverse leefstijl- en vitaliteitsthema’s. De workshops creëren bewustwording, geven handvatten en inspireren jou of jouw medewerkers om een start te maken met een gezonde leefstijl.

Mindfulness

VitaMens geeft diverse workshops over Mindfulness:

Mindful@Work
Dit is een 1,5 uur durende praktische workshop waarin je kennis maakt met de basics van Mindfulness, en waarin duidelijk wordt waarom mindful leven zoveel meer brengt in je leven en op je werk. In deze workshop ga je natuurlijk veel oefenen, maar ook luisteren en delen. Zodat je zelf kunt ervaren hoe mindfulness werkt.  Zo leer je mindfulness oefenen met plezier!

Mindful@Work 8 weken
Elke week krijg je een praktische workshop mindfulness aangeboden op het werk of naar keuze online. De workshop bestaat uit zowel een stukje theorie en natuurlijk vooral ook ervaren en direct toepassen. Deze workshop duurt ca. 30 minuten tot een uur en kan tijdens werktijd, in een pauze of na werktijd gegeven worden.

Mindfulness-cursus 8 weken
Tijdens de 8 weekse mindfulness training besteden we aandacht aan hoe jij omgaat met je gedachten, je emoties en je lichaam. Door het trainen van milde aandacht, mindfulness, leer je minder te reageren vanuit de automatische piloot. En dat geeft vrijheid. Niet je automatische gedrag bepaalt hoe je op een situatie reageert, maar jij maakt een bewuste keuze. In de training leggen we de nadruk op de toepassing van mindfulness in jouw dagelijks leven.

Mindful eten
Deze workshop is een 2,5 uur durende workshop waarin ik meer zal vertellen over de achtergronden en principes van Mindfulness, We doen o.a. een oefening die aantoont dat je door bewust te eten meer gaat genieten en minder zal gaan eten. We gaan ervaren dat er verschillende soorten honger zijn. Daarnaast zullen we ook een begeleide meditatie doen. Deze meditatie is zeker geschikt voor beginners om kennis te maken met een meditatie in het algemeen. Je wordt aan het denken gezet over je eigen gedachteloze (eet)patronen. Een nieuwe kijk op voeding, een inspirerende blik vooruit. Uiteraard volgen ook nog enkele tips zodat je er thuis meteen mee aan de slag kan.

Mindful Bewegen

bootcamp – yoga - krachtwandelen

Vind je het lastig om jezelf aan het sporten te krijgen? En om vervolgens in beweging te blijven? Je bent niet de enige. Maar of je nu jong of oud bent, lichamelijke problemen hebt, of gewoon een knetterdrukke agenda hebt; vitaliteitscoach Marielle van Vitamens in Gorinchem en Leiden helpt je met haar laagdrempelige sportlessen weer plezier krijgen in bewegen. Iedereen moet zich veilig voelen in mijn lessen, dus iedereen sport op zijn eigen niveau en binnen zijn eigen grenzen.” Mindful sporten dus..;)!

De lessen zijn een combi van cardio, kracht, bootcamp, krachtig wandelen, mindfulness en yoga-elementen. We sporten lekker buiten in het Lingebos of in de buurt van het bedrijf.  Doordat we werken met intervaltraining krijgt je metabolisme een enorme boost. Een optie is om naast het buitensporten een coachingstraject aan te gaan bij Vitaliteitscoach/trainer Marielle om naast beweging ook aan je voeding, persoonlijke ontwikkeling, stressreductie en mentale kracht te werken.

Naast dat het heerlijk is om buiten te sporten heeft het een aantal bewezen voordelen voor je mind, lijf, hormonen, je gezondheid en teamspirit.

Mindful bewegen is incompany als workshop te boeken in combinatie met een vitaliteitsprogramma om de dag vitaal met de medewerkers af te sluiten.

Eet jezelf gelukkig

Deze inmiddels beproefde workshop en training levert telkens weer vernieuwde inzichten op bij degenen die hem volgden. Het geeft de medewerker bewustwording over het eigen voedingspatroon! Het doel van de workshop is om in een gezellige en ontspannen setting het personeel bewuster te maken van gezonde voeding. Tijdens de workshop gaan we gedurende ongeveer 2 uur aan de slag met het thema “Haal meer energie uit voeding”. Welke voeding vreet energie en welke voeding zorgt er nu voor dat uw medewerkers zich fit en energiek voelen! Daarnaast heeft voeding ook heel veel impact op hoe we ons mentaal voelen en op ons stressniveau. Je kunt jezelf letterlijk gelukkiger eten en ook dat komt uitgebreid aan bod.

Aan de hand van verschillende voedingsmiddelen uit de supermarkt leren de medewerkers welke gezonde keuzes ze kunnen maken. Tevens worden ook de smaakpapillen in de workshop gevoed zodat de medewerker geïnspireerd weer naar huis gaat!

Workshop Mentale Kracht

De samenleving ziet er anders uit en we werken veel vanuit huis. Je wordt als werknemer en als organisatie eenvoudig geacht te kunnen omgaan met al deze veranderingen. We hebben te maken met nieuwe werkplekken, overlegvormen, privé en werk die in elkaar overgaan en minder contact met collega’s. Als je mentaal veerkrachtig bent, ben je in staat om goed om te gaan met deze veranderingen en tegenslagen. 

Wat mag je verwachten?
In deze workshop ervaar je wat er in jou al aan flexibiliteit en veerkracht zit en word je je bewust hoe jij deze verder kunt versterken. Waarop heb je wel invloed en waarop niet? We pakken serieuze onderwerpen aan maar op een leuke en interactieve manier.

Thema’s die aan bod komen: 

 • Ontwikkelingen die invloed hebben op jouw flexibiliteit en veerkracht
 •  Bewust worden van energie-gevers en energie-zuigers 
 • Inzicht in je mentale veerkracht en hoe je dit kunt versterken
 • Stresssignalen leren herkennen bij jezelf en je collega’s en tips wat je daarmee kunt doen of hoe je daar mee om kunt gaan

Van stress naar ontspanning

Deze praktische workshop van Stress naar Ontspanning geeft helder inzicht in stressmanagement. In deze workshop leer je stress herkennen, omgaan met stress en krijg je tips hoe je stress vermindert tijdens het dagelijkse werk of thuissituatie. Daarbij krijg je handvatten om je te ontspannen. Je krijgt een aantal ontspanningsoefeningen aangereikt die je thuis kunt gebruiken.

Deze training is uit te breiden met een persoonlijke DISC analyse voor elke medewerker. Een DISC analyse geeft inzicht in de kwaliteiten van mensen maar ook de ontwikkelpunten en de communicatieve vaardigheden. Als je hier meer bewust mee bezig bent, kun je beter verbinden met je collega’s. Verbinding is een hele belangrijke voorwaarde voor vitaliteit en stressvermindering. In onze workshops zijn we daarom altijd op zoek naar deze verbinding. Onze ervaring leert dat als er meer verbinding is in een team dat het ziekteverzuim naar beneden gaat.

 • Preventie training: voorkom teveel spanning en ongezonde stress
 • Je leert aan welke knoppen je kunt draaien om met minder stress, en meer rust, plezier en positieve energie in het leven te staan
 • Voor een sterkere geestelijke en lichamelijke balans
 • Stress verminderen door je communicatiestijl te verbeteren. 
 • Direct toepasbaar

Stoelyoga

Om binnen bedrijven de kwaliteit van het werk hoog en het energieniveau op peil te houden, is het belangrijk om de dag te onderbreken met korte ontspan- en oplaadmomenten. Stoelyoga geeft het brein de rust die het nodig heeft voor effectief denkwerk en creativiteit. Vanuit deze workshop krijg je diverse oefeningen aangereikt waar je direct de volgende werkdag mee kunt starten. Niemand krijgt mentale of fysieke klachten van te hard werken maar wel van te weinig ontspanning en onderbreking. Dat is wat we dus gaan doen!

Even afstand nemen van de hectiek van de dag, ontspannen en weer opladen om de dag energiek te vervolgen. De oefeningen helpen je om stil te staan bij jezelf en te luisteren naar de signalen van je lichaam. Zo werk je preventief en word je eerder bewust van opgebouwde spanning en fysieke klachten. 

Duizenden medewerkers hebben inmiddels de voordelen van yoga mogen ervaren. Denk aan stressvermindering, verbeterde bloedcirculatie, meer focus en innerlijke rust.
Stoelyoga is als losse workshop af te nemen tijdens een vitaliteit- of trainingsdag. Duur 60-90 minuten. 

Power up your mind

Deze interactieve workshop van 3 uur wordt gefaciliteerd door de Vitaliteitsgroep en gegeven door trainer Marielle. Deze workshop zet je aan het denken over je eigen mindset, creëert verbinding in het team en bewustwording!

Wat levert het op:

 • Je krijgt inzicht in de fases voorafgaand aan een burn-out.
 • Je krijgt tools om verantwoording te nemen voor jezelf en voor de ander.
 • Je krijgt tips over hoe om te gaan met een medewerker die veel stress ervaart.
 • Wat is de impact van een mindset en hoe creëer je die voor jezelf en voor de ander.
 • Hoe kunnen we oordeelloos verbinden en vragen stellen?
 • Waar sta je nu en is er wel of geen noodzaak dingen anders aan te pakken.
 • Het bespreekbaar maken onder elkaar en ervaren dat men er niet alleen voor staat.
 • Sneller kunnen anticiperen met als resultaat lager verzuim.

 

Gezond blijven is een constant proces, dat aandacht vraagt. Met elkaar ben je alerter om bedreigingen voor je gezondheid te herkennen en aan te pakken. Deze workshop kan je helpen een begin te maken met dat te doen wat je echt wilt, of iemand ander te helpen bij het bereiken van z’n doelen. Samen blijf je fit, creatief, gezond en ondernemend!

Naast het standaard aanbod kunnen onze vitaliteitscoaches ook workshops, trainingen en leergangen op maat samenstellen. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op via info@vitamens.nl.