Voeding-en-Gewicht

Voedings- en gewichtsadvies

Wist je dat 95% van de mensen die een dieet volgt, na afloop weer aankomt of zelfs zwaarder wordt? Door te weinig te eten is een dieet moeilijk vol te houden en omdat je niets aan je eetgedrag en leefstijl verandert, kom je daarna weer opnieuw aan. Daar doe ik dus niet aan; ik ga voor afvallen met een blijvend resultaat waarbij jouw plezier en geluk altijd voorop staat.

Bij VitaMens word je slanker zonder dieet. Het gaat hierbij om positieve gedragsverandering en goede voedingsadviezen op maat. Je leert anders om te gaan met voeding en verleidingen. In de coachsessies gaan we samen aan de slag met jouw uitdagingen en krijg je alle tools om zonder mijn begeleiding verder te gaan. Ik werk op basis van gezonde voeding. Hierdoor eet je grotere porties, voel je je verzadigd en heb je dus geen last van hongergevoel.

Tijdens de begeleiding word je gevoed met inspiratie, weekmenu’s op maat met lekkere recepten, goede tips, zelfinzicht en een duidelijk stappenplan op het gebied van voeding en beweging. Je persoonlijke plan voor het afvallen.
In kleine stapjes zorg je voor een effectieve verandering. Hierdoor sla je een nieuwe weg in en is het mogelijk om die blijvende verandering te realiseren! Je hoeft dit niet alleen te doen, samen gaan we aan de slag!

Kennismakingsgesprek
Dit gesprek is geheel vrijblijvend en gratis (via Zoom of in mijn praktijk in Gorinchem of Leiden). De duur van dit gesprek is ongeveer 15 minuten. Het is de bedoeling om direct na het kennismakingsgesprek een afspraak te maken voor een intakegesprek. Dit is niet verplicht. Heb je geen behoefte aan een kennismakingsgesprek? Dat kan natuurlijk ook, dan kunnen we direct een afspraak maken voor het intake gesprek.

Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek vraag ik je naar je huidige leef- en beweegpatroon en krijg ik een eerste indruk van je voedingspatroon. Daarnaast zullen we ook de valkuilen bespreken die je tot nog toe bent tegengekomen. Ook meet ik je gewicht, je lengte, je taille-omtrek en je vetpercentage. Samen stemmen we jouw persoonlijke doel(en) af. Indien gewenst doe ik een bloedtest wat nog meer inzicht geeft in jezelf. Het intakegesprek duurt ongeveer 60 minuten.

Voedingsadviesgesprek
Na analyse van de intakegegevens bereken ik jouw persoonlijke energiebehoefte en voedingsplan. Op basis hiervan krijg je in dit gesprek een gedegen voedingsadvies, beweegadvies en voorbeeldmenu’s. Je krijgt de menu’s digitaal zodat je deze ook kunt aanpassen aan jouw smaak. Hiermee gaan we in de daaropvolgende periode aan de slag. Je krijgt een handige matrixtool mee die jou gaat helpen bij de lastige momenten. Het adviesgesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Vervolgconsult
In de motiverende sessies die volgen op het voedingsadvies word je je steeds bewuster van je huidige eet- en beweegpatroon. Je leert goede keuzes te maken en gezond te variëren, met als uiteindelijke doel dat de gezonde keuzes een automatisme worden en jij je gewenste gewicht bereikt. Jíj bepaalt hoe lang ik je daarin mag coachen.
Naast voeding komen ook onderwerpen als beweging, slaap, gedragspatronen en stressverlaging aan bod. De duur van een vervolgconsult is ongeveer 30 minuten.

Weegmomenten
Wanneer het streefgewicht en juiste eetpatroon zijn bereikt, bestaat de mogelijkheid om een vervolgafspraak in te plannen als ondersteuning voor het behoud van je gewicht en ter ondersteuning van je aangeleerde eet- en leefpatroon. Deze weegmomenten zijn bedoeld als een extra steuntje na het bereiken van je streefgewicht. Tijdens een weegmoment word je uiteraard gewogen en gemeten. Dit duurt ongeveer 15 minuten.