over-vitamens


Over VitaMens

Ik ben Mariëlle Hoogenbosch en met het starten van VitaMens in 2015 heb ik mijn hart gevolgd en de stap naar zelfstandig ondernemerschap gemaakt. Bij VitaMens staat de Mens en Vitaliteit centraal. Mensen ondersteunen in hun ontwikkeling is mijn passie. In de afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met stress & burn-out problemen, fysieke en mentale klachten, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, overgewicht en emotie-eten. Daarnaast heb ik verschillende vitaliteitsspreekuren bij bedrijven, waar medewerkers bij me terecht kunnen voor alles wat met hun vitaliteit te maken heeft, van onderwerpen van stresspreventie tot effectief communiceren. 

Als coach hanteer ik een meerdimensionale visie. Een gezonde mindset, voedingsstoffen, beweging, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling vormen de opmaat naar vitaliteit.

Tijdens de begeleiding kijken we samen naar je sterke kanten en je belemmeringen bij het bereiken van een gezonde, vitale levensstijl. We gaan op zoek naar de beste manier die voor jou haalbaar is, waarbij jij je gezond en energiek voelt en waarbij je (indien nodig) ook kilo’s kwijtraakt. Doordat we samen zoeken naar die leefstijl die bij jou past, kun je het ook volhouden. Bij de intake doe ik indien gewenst een preventieve bloedtest, zodat we kunnen zien of je tekorten in voedingsstoffen hebt of voedselintoleranties en waar je preventief aan kunt werken voor wat betreft jouw fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Daarnaast kun je ook kiezen voor een persoonlijkheidstest zoals de DISC analyse.

In mijn praktijk besteed ik ook veel aandacht aan zelfcompassie, mindfulness, gedachten, gevoelens en emoties. Dat is namelijk waar het allemaal begint en waarmee een groot deel van de (eet)problemen uiteindelijk kan worden “opgelost”.

Ik heb een positieve kijk op mensen en vind het prachtig om iemand te laten zijn wie hij of zij werkelijk is, zodat ze het hoogst haalbare uit hun leven halen – Droom, Durf en Doe – In mijn praktijk merk ik dagelijks welke resultaten je kunt bereiken als je lekker in je vel zit. Jij gaat aan de slag en ik begeleid je hierin.

Hoe anderen mij beschrijven?
Enthousiast, energiek, empathisch, spiegelend, ondernemend, onbevooroordeeld en doortastend. Deze eigenschappen komen tot uiting in mijn begeleiding. Voor mij is iedere persoon interessant door zijn of haar unieke verhaal. Ik behandel mijn cliënten individueel: ieder advies en coaching is dus heel persoonlijk.

Sta je open voor blijvende verandering, maar heb je hulp in de juiste richting nodig? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek!

Gevolgde opleidingen/scholingen

 • Stresscounselor (Sonnevelt)
 • Mental Coach (Sonnevelt)
 • Gewichtsconsulent (Sonnevelt)
 • Vitaliteitscoach (Sonnevelt)
 • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
 • Ben Fit coach
 • Uit de ban van emotie-eten (Artiva)
 • Orthomoleculair voedingsdeskundige Basis (Ortho Health Foundation)
 • Orthomoleculair voedingsdeskundige Gevorderd (Ortho Health Foundation)
 • Stressologie (Centrum voor Stressologie)
 • Mindfulness Trainer (Zuiderlicht)
 • DISC en drijfveren specialist
 • EMB Bloedtest (Ortho Health Foundation)
 • EMB therapeut (Ortho Health Foundation)
 • Stoelyogadocent (Stoelyoga Nederland en Vlaanderen)
 • Bootcampinstructeur (Opleiding2000)
 • Integraal/Holistisch masseur (Positive Touch)
 • Hoofdpijnmassage (Zonnevlecht)
 • Cuppingtherapie (Zonnevlecht)
 • Stoelmassage en ontspanningsmassage (Dansage)
 • Stoelmassage curatief en preventief (Alex vd Bilt)
 • Deep Muscular Technics (Alex vd Bilt)
 

In mijn coaching en advies maak ik gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde ACT methode.


Acceptatie & Commitment Therapie (ACT)

Bij VitaMens Coaching hebben we gekozen om jou te begeleiden op een andere manier dan dat je wellicht gewend bent. Je krijgt hier een Acceptatie & ACT traject. ACT is een nieuwe stroming binnen de psychologie.

Met ACT ga jij vaardigheden leren waardoor je minder op de automatische piloot gaat leven. Je leert stil te staan en te kiezen op basis van wat jij persoonlijk belangrijk vindt. Waarom wil je afvallen, aankomen of minder stress? Waarom is dat belangrijk voor jou?

Het kan dus zijn dat ik dingen anders doe dan je gewend bent. Maar als je bij mij komt, ben je natuurlijk niet voor niets gekomen. Waarschijnlijk heb je al eerder dingen geprobeerd die onvoldoende hebben geholpen? Kijk eens of je nu open kunt staan voor een alternatief dat beter werkt dat wat je tot nu toe zelf hebt geprobeerd.

Kortom, je leert vaardigheden om het leven op de automatische piloot te doorbreken, zodat je bewuster gaat leven. Je leert keuzes maken en doelen te stellen die je dichter brengen bij wat je echt belangrijk vindt! En je leert vaardigheden die je kunt inzetten om beter om te gaan met ongemak wat jou in dit proces kan belemmeren.

Tevens maak ik gebruik van mindfulness, ontspannings- en massagetechnieken om deze naar jouw omstandigheden en behoeften in te zetten.

Wil je meer weten over een van de coachingsprogramma’s, neem dan contact met me op. Ik ontmoet je graag in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tarieven

Tarieven "Voordeelpakket" Prijs

VitaMens “Voeding en Gewicht”

Begeleiding en coaching naar gezond gewicht. 4 Maanden traject bestaande uit: 2 x coaching 60 minuten, 5 x vervolgconsult. Inclusief weekmenu’s op maat, wekelijkse boodschappenlijst, recepten, tips

€ 350

VitaMens “Slimmer afvallen”

Nazorgpakket bij begeleiding en coaching naar gezond gewicht. Bestaande uit: 5 x weegconsult. Inclusief weekmenu’s op maat, wekelijkse boodschappenlijst, recepten, tips

€ 150

VitaMens “Vitaal en Fit”

Begeleiding naar jouw vitale doel op het gebied van o.a.: mindset, persoonlijke ontwikkeling, welzijn, ontspanning, voeding 6 x 60 minuten.

€ 425

VitaMens "Van Stress naar Ontspanning"

Begeleiding bij stress-, burnoutklachten en depressieve klachten. Stresscoaching, 2 gelukshormonentesten, orthomoleculair advies, ontspanningstechnieken, mindfullness, integrale massage 5 x 75 minuten.

€ 475

VitaMens “Stressologie”

Orthomoleculair behandelprotocol bij stress/ burnout/depressieve klachten. Gelukshormonentest, 1 intake consult 1 uur, voedings- en suppletieadvies, 15 minuten evaluatiegesprek 

€ 175

VitaMens “Meten=Weten” EMB Bloedtest

EMB bloedtest (intake met  bloed afnemen, hormonentest, uitgebreid adviesrapport én vervolgconsult om de uitslag te bespreken).


€ 295

VitaMens “Meten=Weten” CG Bloedtest

CG bloedtest (intake met  bloed afnemen, hormonentest én vervolgconsult om de uitslag te bespreken).


€ 125
Tarieven "Algemeen" Prijs

Kennismakingsgesprek 15 min

gratis

Coaching/advies 1 uur

€ 85

Vervolgconsult/coaching 30 min

€ 45

Kort (weeg) consult 15 min

€ 20

Integrale massage 60 min

€ 60

Stresscoaching 75 min

€ 90

Stoelmassage

op aanvraag

VitaMens @home (Coaching bij u thuis)

€ 125

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW


Bedrijven

Op aanvraag.

Thuisbezoek
Een bezoek bij u thuis behoort tot de mogelijkheden mits u binnen een straal van vijf kilometer van de praktijk woont. Woont u verder dan vijf kilometer? Dan reken ik een toeslag van vijftig cent per extra gemaakte kilometer.

Betaling
Betaling geschiedt d.m.v. een digitale factuur die binnen 7 dagen na factuurdatum voldaan dient te worden, met uitzondering van digitale begeleiding en voordeelpakketten. Bij digitale begeleiding en voordeelpakketten ontvangt u vóór de behandeling digitaal een factuur die voldaan dient te worden voor de startdatum.

Annulering
Een afspraak in de praktijk kan 24 uur van tevoren worden afgezegd zonder dat het consult in rekening wordt gebracht. Wordt een afspraak niet binnen die termijn geannuleerd, dan wordt deze in rekening gebracht.

Vergoedingen
In sommige gevallen kunnen de kosten voor coaching (gedeeltelijk) vergoed worden. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek kunnen we samen bekijken hoe we jouw coachingstraject kunnen vormgeven.

Via je aanvullende verzekering: ben je aanvullend verzekerd dan is er vaak een budget voor voedingscoaching bij overgewicht. We zoeken dit graag voor je uit. Check jouw verzekering.

Via je werkgever: vaak reserveert je werkgever een opleidingsbudget voor persoonlijke ontwikkeling. Je kunt je werkgever vragen om het coachtraject uit dit budget te bekostigen. Een coachtraject wordt bovendien vaak als veel effectiever ervaren dan een cursus terwijl de kosten van coaching vaak lager zijn.

Via de arbodienst van je bedrijf: heb je werkgerelateerde klachten? Vraag gerust aan je werkgever om de kosten voor een coachtraject te vergoeden. Werkgevers zijn eventueel na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten op zich te nemen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.

Lees ook de algemene voorwaarden voor meer informatie.