De komende dagen is het ideaal barbecueweer! En natuurlijk kan een barbecue ook gezond zijn. Maak er een gezond feestje van met de volgende tips:
- Rooster mager vlees, zoals kipfilet, biefstuk, rosbief, entrecote, tartaar, rundergehakt of kalko
en, varkenshaas en varkensfricandeau
- Vis is altijd goed. Wat dacht je van een lekker stuk witvis in folie met wat groenten, of vis met de goede vetten, zoals zalm en tonijn.! Ook lekker; gamba’s of coquilles aan een spies!
- Laat stokbrood met kruidenboter staan
- Vul flessen water met schijfjes citroen, sinaasappel en komkommer of andere combinaties
- Neem niet te veel vlees en vis, 5 stukken vlees? Dat neem je normaal ook niet, neem meer groenten.
- Rooster groenten op de bbq, denk bv aan courgette, paprika, maiskolf, venkel, groene asperges, portobello’s, champignons. Je kunt hier ook sticks van maken.
- Serveer in plaats van huzarensalade of aardappelsalade een frisse groene salade bij de bbq. Bv. een favoriete salade van mij: veldsla met verse sinaasaasappel, ei en paprika, avocado en een zelfgemaakte sinaasappel/ yoghurtdressing.
- Laat de kant en klaar sauzen staan en maak zelf een tzatzikisaus op basis van komkommer, yoghurt en knoflook.
- Maak zelf een gezonde dip zoals: hummus, pesto of salsa
- Dessert: gegrilde ananas of banaan (in aluminiumfolie)
En geniet ervan!
Heb jij zelf nog een leuke tips/recepten voor de barbecue laat het me weten!
Vitale groet,
Marielle – VitaMens
Vitaliteitscoach/BGN gewichtsconsulent en Integraal masseur in Gorinchem