Het thema wat ik vandaag behandelde bij een opdrachtgever was: gezond snacken! Met deze gezonde brownie pralines kon ik goed voor de dag komen. Dit is een lekker tussendoortje voor bij de koffie of thee. En dit recept is niet overladen met suiker, e-nummers, tarwebloem en andere toevoegingen. Ik vind ze heerlijk en zou zeggen probeer het eens!
Benodigdheden (ca. 12-13 stuks):
45 g amandelmeel
40 g appelmoes
15 g havermeel*
12 g ongezoete cacaopoeder
5 el geraspte kokos
2 el ahornsiroop
1 el gebroken lijnzaad
Materialen
Keukenmachine of blender
Schaal bedekt met bakpapier
Bereiding:
Maak een samenhangende massa van 3 el geraspte kokos, amandelmeel, havermeel, appelmoes, ahornsiroop, cacaopoeder en lijnzaad. Alles moet goed met elkaar gemengd zijn. Dit kan heel goed in een mengkom en met een lepel.
Het deeg mag nog plakkerig aanvoelen.
Maak balletjes van het chocolademengsel en rol dit door de overgebleven geraspte kokos. Leg de pralines op een met bakpapier
bedekte schaal.
Laat de gezonde brownie pralines minimaal 4 uur opstijven in de koelkast voordat je ze consumeert. Hierdoor vermengen de smaken van de ingrediënten zich ook goed met elkaar. Je kunt deze balletjes 1-2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook prima invriezen.
*Havermeel kun je zelf makkelijk maken door havermout in de blender fijn te malen.
*Bron: Mariska Dute