Lunch- of voorgerecht
Een lekkere en gemakkelijke manier om je portie groenten op dagbasis te vergroten is door bij de lunch te genieten van een heerlijke zelfgemaakte groentensoep. Vandaag maakte ik deze paprika-tomaatsoep.
4-6 personen
Ingrediënten
1 kilo rode paprika/3 grote tomaten
1 eetlepel olijfolie
4 sjalotjes, fijngehakt
3 teentjes knoflook
2 groentebouillonblokjes
1 liter water
tabasco
bosje koriander of verse oregano, fijngehakt
Bereiden
Gril de paprika’s in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze 15 minuten afkoelen en ontdoe ze dan van hun vel en zaadlijsten. Snijd de paprika in fijne reepjes. Snij de tomaat in blokjes. Verhit de olie in een halfhoge bakpan. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak op een laag vuur 3 minuten. Voeg daarna de paprikareepjes en tomaat toe. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Pureer de paprika/tomaatsoep tot een fijn geheel. Breng op smaak met tabasco en eventueel peper en zout. Serveer met de fijngehakte koriander of oregano.
Eet smakelijk 🙂