Eierragout met doperwten en zilvervliesrijst

 

Vlees is lekker, maar niet altijd nodig voor een voedzame, gezonde maaltijd. Voer eens een vegetarische dag in. Kies voor puur natuur alternatieven voor vlees zoals eieren, peulvruchten, noten en tofu.

Als je een goede basis hebt voor een ragout kan je er alles instoppen. Vlees, kip, maar ook eieren of groenten. Wil je afvallen geldt: neem een kleine portie rijst en extra veel groenten!

(4 personen)

Ingrediënten:

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 6 eieren
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • 60 g bloem
  • 600 ml bouillon
  • 300 g doperwten (diepvries)
  • gehakt verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, selderij)

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de eieren hard, laat ze ‘schrikken’, pel ze en deel ze in kwarten. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Pel en snipper de ui en bak deze zachtjes in de boter tot de ui glazig ziet en gaat geuren. Niet bruin laten worden! Roer de bloem door de gesmolten boter totdat er een bal ontstaat. Voeg de bouillon toe en klop met een garde het boter/bloemmengsel erdoor heen. Laat de saus enkele minuten doorkoken. Roer de eierpartjes en de doperwten door de saus en warm de saus nog een paar minuten door. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de verse tuinkruiden. Serveer de ragout bij de rijst. Lekker met gekookte broccoli en een komkommersalade.

Bron: Puur Gezond en Slank in 8 stappen