Chili con carne

De lekkerste chili con carne maak je natuurlijk gewoon zelf zonder pakje of zakje. De combinatie van vezelrijke peulvruchten, mager rundergehakt en veel groenten maakt dit echt een gezonde maaltijd.

2 uien

3 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

400 gram rundergehakt

2 rode paprika’s

1 chilipeper

1 blik gepelde tomaten

2 blikken kidneybonen

komijnpoeder

paprikapoeder

mais

evt. verse koriander

Pel en snipper 2 uien en 3 teentjes knoflook. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit de uien en knoflook. Voeg 400 gram rundergehakt toe en bak dit rul. Maak 2 rode paprika’s en 1 chilipeper schoon. Snij de paprika in stukjes en snipper de chilipeper in ragfijne stukjes. Fruit deze mee met het gehakt. Voeg 1 blik gepelde tomaten toe en 2 blikken kidneybonen (a 400 gram, uitgelekt). Maak de chili op smaak met 1 theelepel gemalen komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder weinig zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat de chili ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg naar smaak wat fijngesneden koriander toe en eventueel nog wat mais.

Lekker met een frisse groene salade.