Pasta bolognese

Dit Puur Gezonde recept is hier in huis altijd een succesnummer. Voor mij altijd heerlijk als ik de kinderen zo zie smullen. 

De bolognese saus is de meest gegeten pastasaus: traditioneel wordt deze in Italië geserveerd over de spaghetti. Maar het smaakt ook heerlijk over elke andere pastasoort. Moeilijk is het niet, je moet alleen voor het beste resultaat even geduld hebben. Vries wat je over hebt in, zo gun je jezelf een kookvrije dag.

Hak 2 teentjes knoflook, 2 uien, 200 gram winterwortel, 3 stengels bleekselderij (en evt 75 gram rookspek) heel fijn met een keukenmachine. Bak de groenten in een 2 eetlepels olijfolie zachtjes tot de groenten beginnen te kleuren en te geuren. Voeg 500 g rundergehakt toe en bak dit rul. Voeg 250 ml bouillon toe.

Snij 500 g rijpe tomaten in blokjes of neem 2 blikken tomaatblokjes en voeg dit toe. Voeg verse of gedroogde tijm oregano, basilicum en een laurierblad toe en wat peper en zout. Roer af en toe en voeg indien nodig wat groentenbouillon of rode wijn toe door de saus en laat de saus op een laag vuur minimaal 1 uur zachtjes stoven. Serveer de saus met wat geraspte Parmezaanse kaas over al dente gekookte volkorenpasta. Lekker met een groene salade erbij.

Een makkelijke en gezonde maaltijd.

Eet smakelijk!

Marielle

Vitaliteitscoach en gewichtsconsulent