Courgettesoep

Als Puur Gezond gewichtsconsulent adviseer ik om 300-400 gram groenten per dag te eten. Een gemakkelijke manier om je dagelijkse portie groenten te vergroten is door het eten van een groentensoep. foto.JPG

Deze courgettesoep is heerlijk voor de lunch. 

  • 1 kilo courgettes
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml bouillon
  • enkele blaadjes basilicum
  • zure room

Bereiding:

De courgettes schoonmaken en ik blokjes snijden. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en bak deze even mee. Doe een deksel op de pan en laat het geheel in ca 20 min. gaar smoren. Pureer de courgettes met een staafmixer en voeg de bouillon toe. Snipper de blaadjes basilicum. Roer de zure room door de soep. Breng op smaak met peper en evt. zout. Serveer de soep met de basilicum.

Eet smakelijk!