Een makkelijk en overheerlijk puur gezond recept! Deze curry is eenvoudig te maken met verschillende groenten.
Ik gebruik de groenten vaak die ik nog over heb in mijn groentela en maak hem nu als volgt.
Ingredienten:
halve bloemkool
paprika
ui
bleekselderij, 3 stengels
400 gram kipfilet
halve zoete aardappel
winterpeen 1 stuks
3 teentjes knoflook
50 gram verse gember
Halve limoen in vieren
blikje tomatenpuree
halve liter kippenbouillon
pak kokosmelk 250 ml
5 eetlepels kokosrasp
1 rood pepertje of 2 theelepels sambal
snufje zout
grote vleestomaat
Madras curry kruiden
Bereiding:
Kip in reepjes snijden. Beetje olie erop. Royaal kruiden met currykruiden. Alle groenten snijden in gewenste grootte (niet te klein). Zoete aardappels in blokjes. Bloemkool in kleine roosjes. Alle ingrediënten in een grote pan door elkaar heen roeren en zachtjes aan de kook brengen. Tijdens het koken bouillon toevoegen naar behoefte. Koken totdat de groenten beetgaar zijn. Haal de citroen uit de pan. Dit gerecht is lekker samen met rijst. Eet smakelijk!