VOEDINGSSTOFFEN HET BELANGRIJKSTE WAPEN TEGEN STRESS, BURNOUT EN DEPRESSIE

Rust maar goed uit op de bank””….is wat men vaak hoort als je stress of burn-outklachten ervaart. En niet zelden gaat men aan de slaappil, pammetjes of anti-depressiva….

Voeding is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je last hebt van stress, depressieve gevoelens, of in een burn-out zit. Maar het is wel een heel belangrijk onderdeel voor herstel. In mijn praktijk hou ik me bezig met zowel body & mind en de relatie tussen beide. Mijn eerste prioriteit is stress verminderen en jou stressbestendiger te maken met de juiste voedingsstoffen, zodat je weer lekker in je vel zit en meer gelukshormonen kan aanmaken. Als je weer meer energie ervaart gaan we een stapje verder en ga je o.a. ervaren wat jouw patronen en valkuilen zijn en hoe je deze doorbreekt. De weg naar de 2.0 versie van jezelf wordt ingezet.

Waarom deze volgorde: veel mensen denken dat stress een psychisch probleem is, maar het draait vooral om hormonen bij stress, om stresshormonen en om gelukshormonen. Zodra je stress ervaart maakt je lichaam onmiddellijk stresshormonen aan. Die ontregelen van alles in je lijf onder andere het produceren van gelukshormonen. Zo raak je uit balans en kunnen burn-outklachten de kop op steken en kun je je vermoeid, angstig of depressief gaan voelen. Het goede nieuws is dat je dit probleem kunt oplossen door de juiste voedingsstoffen en kruiden in te zetten om je stress te verminderen. Je leest het goed…voedingsstoffen!

Verschillende delen van je hersenen maken overuren als je constante stress hebt waardoor je klachten kunt ervaren als hoofdpijn, minder geheugen, moeite met concentreren, slapeloosheid en snel geirriteerd zijn. Je hersenen bestaan voor een groot deel uit vet. Daarom is het goed om bv extra omega 3 vetten te eten als je een burn-out hebt. Jouw brein zal hier mega blij mee zijn en kan op deze manier herstellen.
Je lichaam gebruikt ook in een rap tempo vitamines en mineralen als het constant in staat van paraatheid is. Heb je minder energie? Dit kunnen al signalen zijn dat je lichaam te weinig brandstof heeft. Niet alleen je weerstand neemt af maar bijvoorbeeld ook je spierkracht. Magnesium is een mineraal om extra te nemen, zodat deze klachten afnemen. En dat is nog maar een kleine greep uit hoe geconcentreerde voedingsstoffen jou kunnen helpen bij het herstellen van een burn-out.

Laat het bij jou ook niet zover komen dat je ziek wordt van stress.

Ik leer je graag wat je in kan zetten zodat je lichamelijke stressklachten afnemen en hoe je ervoor kan zorgen dat je veel meer gelukshormonen gaat aanmaken. En dan ziet het leven er ineens heel anders uit.


Wil je weten wat jij aan jouw klachten kunt doen, maak dan een afspraak voor een gratis (online) kennismaking via info@vitamens.nl of 0650852581.
Vitale groet,
Marielle