Wat doet een orthomoleculair adviseur?

ORTHO WATTE…?

Tijd voor weer wat spijkers aan de muur 🎉. In de afgelopen periode heb ik mijn opleiding afgerond tot orthomoleculair adviseur, een cursus gevolgd voor de afname van een energetisch morfologische bloedtest en tot slot gestart met een bijscholing Stressologie. Dit alles om mezelf te blijven ontwikkelen en met de opgedane kennis nog meer mensen te mogen adviseren en begeleiden naar een gezonder, fitter en energieker leven. Super gaaf dat deze opleidingen zo naadloos aansluiten op hetgeen ik al doe als vitaliteitscoach en stress- en burnoutcoach.

Ortho watte..?? Ik krijg nog regelmatig te horen dat men niet zo goed weet wat een orthomoluculair adviseur nu precies doet, wat ik begrijp dus hier een korte uitleg!

Orthomoleculair komt uit het Grieks. Orthos betekent : ‘juist, gezond, recht’. En Moleculair betekent: moleculen. Kort gezegd betekent orthomoleculair dus ‘gezonde moleculen’. Het principe daarvan is dat je voeding gebruikt als medicijn bij diverse klachten.

Als coach begeleid ik mensen met oa Stress en burn-out klachten. Stress wordt vaak gezien als een psychologisch probleem. Wanneer er echter sprake is van langdurige of chronische stress dan heeft dit allerlei klachten tot gevolg. De stress put als het ware je lichaam uit waardoor er een biochemisch probleem ontstaat dat zich zowel psychisch als lichamelijk uit. In de praktijk zie ik dat veel mensen bv vermoeidheidsklachten, depressieve klachten, slaapklachten, angststoornissen, darmklachten ontwikkelen na een (lange) periode van stress.

Voedingstoffen spelen hier een enorme belangrijke rol in. “Rust maar goed uit op de bank” is wat men vaak hoort als je stressklachten ervaart en niet zelden wordt medicatie voorgeschreven. Echter kun je jezelf letterlijk gelukkiger en fitter eten. Stress kan worden verminderd en meer gelukshormonen kunnen worden aangemaakt door middel van voeding en essentiële (geconcentreerde) voedingsstoffen!

Ik geef daarnaast ook advies als je last hebt van; darmklachten, hormonale klachten, moeite met afvallen, huidklachten, vermoeidheid, somberheid etc.

Juist de combinatie met leefstijlcoaching, voedings- en suppletieadvies betekent 1 + 1 = 3 in het herstel van klachten.

Kijk voor meer informatie op mijn website www.vitamens.nl of stuur een berichtje.

Fijne week ❤